Blackheads Hilangkan Stress

10/27/2014 03:35:00 PTG Saya Winnie 0 Comments

Lazada Malaysia


Ini kali ingin saya paparkan isu yang hangat diperkatakan dalam kehidupan harian. Iaitu Blackheads atau Bintik Hitam.

Kalo perempuan tu memang sentiasa jaga kecantikan muka, lelaki pun sama juga pentingkan penampilan dan kecantikkan muka.

Ini kali tengok di youtube baru perasan, rupanya banyak orang suka tengok proses memicitkan bintik hitam.

Syok ker tengok? (dalam hati berkata)

Semasa saya tengok, rasa geli pun ada, tapi rasa macam syok pun ada, Kenapa ya?

Sebab, saya sendiri bayangkan orang yang tengah picit tu saya sendiri.. macam satu kepuasan picit habis cilik kecik yang hidup dalam liang roma hidungku !! (Errrrkkk)

Tapi agak pelik la juga, boleh katakan setiap video yang paparkan proses picit blackhead seperti artist.

Yelah, bukan ka macam artist penyanyi ? Kalo kita tengok penyanyi orang putih mesti banyak orang tengok dan brapa orang "view" betul tak?

Yang pelik sekali bila tengok orang yang comment ada yang cakap enjoy pulak..

Ish..ish... pelik betul, tapi apa pun, kalo tengok benda ni boleh hilangkan stress saya tak tahu la. Dalam dunia ni, banyak gelagat perangai pelik manusia, kalo dia rasa relax tu dia punya hal la kan.. Apa saya peduli, tapi saya no komen, just share info, ada orang sebegini tengok youtube picit blackheads boleh relax. 

So, apa korang rasa? Mahu tengok youtube blackhead juga? 

Nah ambik.. Buang Bintik Hitam


Lazada Malaysia

0 ulasan:

Segala post adalah hak milik Saya Winnie. Sila comment yang bagus-bagus. Jangan memaki hamun. Datang nak baca, dipersilakan, jika xsuka baca sila golek balik ke tempat asal anda. Kerjasama anda amat dihargai. Terima Kasih.

Toreh Muka Gadis Jadi "Chucky"

10/26/2014 05:38:00 PTG Saya Winnie 4 Comments

Lazada Malaysia
Julia Alvarez

Sungguh sedih apabila gadis yang cantik muka ditoreh oleh "kakak" sendiri.

Dipercayai bahawa, dua "kakak" tersebut cemburu terhadap kecantikan yang dimiliki oleh Julia Alvarez.

Gadis yang berumur 15 tahun itu bukan sahaja ditoreh dibahagian muka. Belakang badan gadis tersebut turut ditoreh dengan pisau lipat.

Apakah dosa bagi gadis ini sehingga muka orang lain yang cantik diperbuat sedemikian?

Cemburu lah membuatkan manusia ini lemah untuk mengawal perasan sendiri.


Dua gadis yang berumur 18 tahun dan 16 tahun dipercayai buli Julia Alvarez disebabkan cemburu  telah soal siasat oleh polis. 

"Semua orang mengatakan awak cantik. Awak tidak akan kelihatan cantik lepas kami habiskan muka awak. Orang lain akan panggil awak Chucky. "

Polis terpaksa lepaskan gadis yang berumur 16 tahun disebabkan terlalu muda untuk dikenakan hukuman. 

Manakala gadis yang berumur 18 itu pulak ditahan reman.  -Amerika Syarikat 

Sumber: mirror.co.uk


Lazada Malaysia




4 ulasan:

Segala post adalah hak milik Saya Winnie. Sila comment yang bagus-bagus. Jangan memaki hamun. Datang nak baca, dipersilakan, jika xsuka baca sila golek balik ke tempat asal anda. Kerjasama anda amat dihargai. Terima Kasih.

LARVA Oren Mandarin

10/26/2014 09:00:00 PG Saya Winnie 4 Comments

Lazada Malaysia

Aduan daripada seorang lelaki bernama Hassan Ali beli oren dari supermarket Sainsbury's mendapati dalam oren tersebut terdapat seekor larva dan beberapa biji telur larva.

Sainsburry's adalah supermarket yang ke-2 besar di United Kingdom. Di bina pada tahun 1869, dan pengasas adalah John James Sainsbury.

"Bau yang seperti makanan busuk dan benar-benar kuat," kata Hassan, dari West Yorkshire.

"Saya melihat ke dalam dan ada ulat atau larva dan berjuta-juta telur kecil"


"Ada yang berkata mereka rasa ulat bergerak, tetapi saya tidak melihatnya. Ia tidak bergerak untuk sementara waktu. Saya rasa ia sudah mati sekarang."

Setelah membuang ke tempat sampah, dia menambah: "Kami telah makan tiga biji mandarin dari beg itu sebelum kami sampai ke satu ini."

"Selepas makan tengah hari saya fikir saya nak lagi satu biji lagi oren. Nasib baik, saya membagi satu biji ini kepada dua dan telah mengambil satu segmen sebelum aku memasukkannya ke dalam mulutku."

"Saya menghubungi mereka melalui Twitter untuk membiarkan mereka tahu. Saya juga menghantar tweet kepada Defra hanya untuk berada di pihak yang selamat."


Sainsbury telah memohon maaf atas insiden itu dan menawarkan Hassan kad hadiah.

Seorang juru bicara Sainsbury berkata: "Kualiti produk kami adalah sangat penting kepada kami dan kami memohon maaf atas Hassan terpaksa melalui pengalaman sebegini.

"Seperti semua produk yang kami ada, buah-buahan akan diperiksa di beberapa tahap di sepanjang rantaian bekalan, tetapi kerana sifat produk segar, kadang-kala kejadian seperti ini boleh berlaku."

Sumber: mirror.co.uk


Lazada Malaysia

4 ulasan:

Segala post adalah hak milik Saya Winnie. Sila comment yang bagus-bagus. Jangan memaki hamun. Datang nak baca, dipersilakan, jika xsuka baca sila golek balik ke tempat asal anda. Kerjasama anda amat dihargai. Terima Kasih.

[Giveaway Contest] Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11/2014 !!

10/25/2014 11:54:00 PG Saya Winnie 17 Comments


As-salam



Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%.




Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale.


Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat

11/11 Lazada Malaysia (link)


Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !!


Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .



17 ulasan:

Segala post adalah hak milik Saya Winnie. Sila comment yang bagus-bagus. Jangan memaki hamun. Datang nak baca, dipersilakan, jika xsuka baca sila golek balik ke tempat asal anda. Kerjasama anda amat dihargai. Terima Kasih.

KFC Burger Double Down King Jangan pukau Hatiku !!

10/24/2014 03:30:00 PTG Saya Winnie 0 Comments

Lazada Malaysia

Di KOREA

Sesiapa melihat pasti meleleh air liuh melihat poster diatas. Memperkenalkan produk KFC terkini di Korea Double Down King !! 

Dari inovasi KFC, mereka cuma letak bacon, daging lembu dan lapisan sos dibawah. 

Kalori yang diambil kira-kira satu pertiga daripada pengambilan kalori harian yang disyorkan iaitu sebanyak 750 kalori. 



Jika sebelum ini kita pernah lihat Double Down yang biasa, ayam pun tidak seberapa bulat. Ini sememangnya terdapat di Malaysia. 

Namun kelihatan inti diantara dua daging ayam itu tidak seberapa menarik seperti yang terbaru. Pada mulanya Double Down dikeluarkan pada bulan April 2010, di Amerika. 

Di mana hanya mempunyai dua keping cheese dan salutan mayonise.

Sumber : dailymail.co.uk


Lazada Malaysia


0 ulasan:

Segala post adalah hak milik Saya Winnie. Sila comment yang bagus-bagus. Jangan memaki hamun. Datang nak baca, dipersilakan, jika xsuka baca sila golek balik ke tempat asal anda. Kerjasama anda amat dihargai. Terima Kasih.

Muka Bengkak Akibat Gigit Sarang Tebuan

10/24/2014 09:00:00 PG Saya Winnie 0 Comments

Lazada Malaysia


Duduk buka Facebook ternampak rakan seorang share mengenai seekor anjing muka bengkak akibat tergigit sarang tebuan lebah. 

Pada mula ingatkan anjing tu makan someting dalam mulut xnk kuarkan something.. Bila baca detail, rupanya tidak sengaja tergigit sarang tebuan lebah..

Agak kecian, tapi tidak tahan nak ketawa. Itu lah post yang dipost. 





Owner yang telah post gambar tersebut mengatakan, anjing tersebut bukan miliknya, namun owner yang telah ambik gambar tersebut dipercayai telah bawa ke vet. Moga-moga selamat lah anjing ni.. Walaupun terasa nak gelak tengok muka cutenya...

Sumber: Facebook



0 ulasan:

Segala post adalah hak milik Saya Winnie. Sila comment yang bagus-bagus. Jangan memaki hamun. Datang nak baca, dipersilakan, jika xsuka baca sila golek balik ke tempat asal anda. Kerjasama anda amat dihargai. Terima Kasih.

“Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan”

10/23/2014 04:57:00 PTG Saya Winnie 7 Comments

Shaklee adalah Produk Kesihatan, vitamin dan supplement yang bagus untuk pemakanan semula jadi yang mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia.
Mempunyai pakar-pakar dalam penyelidikan nutrisi yang sentiasa memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja, dan Sentiasa Hijau.
Di Shaklee, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif.

Testimoni dari saya winnie sendiri: 
Memang terbukti kesannya, yang gemuk boleh jadi kurus. Yang terlalu kurus boleh berisi. Yang kulit gelap jadi cerah. Yang berbintik terus hilang !!!  Lihat lah sebelum dan selepas !! 

Testomoni dari customer lain pulak :

Sumber : freevitamin.my 


Kepada yang belum pernah rasai kehebatan Shaklee, Jom dapatkannya dari pengedar sah Shaklee !!!
Rugi tidak dapatkannya sekarang !!

For your info, Shaklee adalah worldwide, negara yang termasuk selain Malaysia adalah: Canada, China, Indonesia, Jepun, Mexico, dan Taiwan. 



Dapatkan produk Shaklee dan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee iaitu:YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu),BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah),ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah),SihatVitamin (Seremban).
Jangan lepaskan peluang untuk mencuba produk Shaklee. Sudah ramai yang menggunakan produk Shaklee dan merasai kesannya.
Anda Bila Lagi?
Kongsikan kepada rakan anda !! 
Mohon anda Like dan Google+ entry ini jika anda rasa yakin dengan produk Shaklee.


7 ulasan:

Segala post adalah hak milik Saya Winnie. Sila comment yang bagus-bagus. Jangan memaki hamun. Datang nak baca, dipersilakan, jika xsuka baca sila golek balik ke tempat asal anda. Kerjasama anda amat dihargai. Terima Kasih.

10 Makanan Exotic Sampai Nak Muntah !!

10/23/2014 03:16:00 PTG Saya Winnie 0 Comments

Lazada Malaysia
1. Burger Cindil- China
Nyummm sekali pandang memang lazat.... (kata lawan bagi lazat okeh) 
Anak tikus yang baru dilahirkan dipercayai boleh meningkatkan stamina dan membuatkan tubuh badan lebih sihat. Dikatakan mempunyai protein yang sangat tinggi. Menurut khabar, boleh mengubati pelbagai penyakit, salah satu adalah penyakit asma. 


2. Otak Monyet Hidup-China
Otak monyet hidup dikatakan kononnya boleh mengubati masalah kekuatan seksual lelaki dan turut menambahkan stamina. Dipercayai otak yang masih hidup adalah paling mujarab. Monyet yang masih hidup akan dimasukan dalam karung dan dipukul kepala sehingga pengsan dan mesti pastikan monyet itu masih hidup. Otak yang mentah akan makan dengan menggunakan straw.

3. Ulat Rebus-Botswana
Suku kaum di pedalaman Botswana dikatakan gemar makan ulat-ulat Mapone. Hampir tiap hari dijadikan menu makanan mereka tiap hari.  Ulat yang dikumpul akan direbus dan boleh santap bersama nasi. 

4. Ulat Mulong/ Ulat Sagu- Sabah/Sarawak ( Malaysia)

Ulat Sagu datang daripada batang pokok rumbia. Dimana pokok rumbia boleh menghasilkan sagu. Itu la dikatakan ulat sagu. Dengar kata, rasanya adalah manis san boleh dimasak pelbagai masakan seperti, disalai, dibuat sup, digoreng,  atau dijadikan sate. Ada juga sesetengah orang makan ulat sagu ini hidup-hidup. 

5. Beronok- Langkawi, Kedah (Malaysia)

Beronok adalah sejenih hidupan laut seperti gamat hidup dikawasan pantai. Beronok dimakan mentah iaitu dijadikan sebagai kerabu dan merupakan makanan eksotik komuniti Melayu di Langkawi, Kadah.

6. Telur Itik yang mengandungi janin- Filipina
Telur itik yang mencapai 2 minggu dan berubah menjanin akan dimasak atau direbus dijadikan santapan bersama dengan sos atau kicap. Dipercayai mempunyai kandungan protein yang tinggi.

7.Sperma Ikan Cod - Negara Asia Timur

Otak ikan cod ini turut salah satu makanan khas disediakan di hotel-hotel berbintang dan restoran mewah di bandar dengan harga yang mahal.

8. Steak Daging Buaya- Singapura
Kebanyakan anak buaya dihadikan daging steak buaya. Daging terutama bahagian paha tangan dan kaki. Hanya restoran tertentu sahaja menyajikan makanan eksotik ini.

9. Bola Mata Ikan Tuna-Jepun
Bola mata iklan tuna dimakan mentah atau dimasak akan disediakan pada masa lapang . Dipercayai boleh meningkatkan stamina. Ia lebih kurang seperti minuman isotonik

10. Belalang Goreng Beras-Bachok, Kelantan (Malaysia)
Menambah lazat belalang, boleh tambah santan ketika mengoreng. Turut boleh mengunakan serbuk dan daun kari untuk lebihkan perisa. 

Walau apapun makanan kita makan, itu lah keunikan. Tidak kira jijik atau tidak..
Yang sedap kita makan. Yang tidak sedap dikataan konon baik untuk badan. Terpulang pada masing-masing.. nak try boleh jer try.. Tapi jangan lupa bagitau feedback ya.. Sebab xpernah rasa semua makanan eksotik .. heheh.. Bye..

               says.com



0 ulasan:

Segala post adalah hak milik Saya Winnie. Sila comment yang bagus-bagus. Jangan memaki hamun. Datang nak baca, dipersilakan, jika xsuka baca sila golek balik ke tempat asal anda. Kerjasama anda amat dihargai. Terima Kasih.