Makanan Murah Dalam Airport KLIA2

1/15/2015 04:48:00 PTG Saya Winnie 5 Comments

Kalo dulu LCCT, sekarang tukar ke KLIA2.

Tiap kali buat pertemuan dengan si Dia, sa mesti pilih makanan sedap dan bajet. Ini kali entry tiada benda pelik-pelik. Tapi rasa nak juga letak pengalaman makan makanan dalam airport.

Setiap kali masuk ja airport, kedai restaurant harga mesti mencecah lebih dari RM10 satu plate. Makanan dalam airport semua mahal-mahal. Biasa la.

Cari punya cari. Ada food court. Terjumpa !! Di tingkat2. Cari nama Quizinn.


Terasa nak makan sizzling noodle. So saya try order dekat sini.

Cara disediakan on the spot boleh lihat. Sorry la camera tidak cantik sangat. Ambik gambar pun lain macam.. huhu


Ini lah hasilnya, order Yee Mee Mushroom Sizzling. Masih panas-panas..

Harga satu kalo tak silap RM8.50. (Kalo tak silap la)

Hari keempat sebelum terbang balik Sabah, Makan juga di Foodcourt Quizinn. Sarapan satu set dengan teh tarik. Nampak banner dia terasa nak juga makan set ini. Tapi pagi-pagi minum watermelon tidak biasa. `

So last-last order set ini.. Sandwich chicken pepperoni + Teh tarik

Harga RM5 sahaja !! Berbaloi kan?
Tambah government tax 6%. 
(pasal tax tu, sa taknak pertikaikan, dh memang kerajaan nak charge dekat kita, nak taknak kena makan kena bayar juga. tu pun demi pembangunan negara kita kn? huhu.. )
Overall banyak pilihan, so pilih mana yang rasa sedap dan murah. Jangan pulak beli tak makan. Tak baik taw. Dalam ajaran Islam pun tidak galakan membazir sumber disekeliling kita. 


5 ulasan:

  1. eh.. serius murah. normally dlm aiport memg harga more than RM10 la.. next time balik kmpung bolehlah try mkn. sandwich tu nmpak menarik :-)

    Norsalihah

    BalasPadam
  2. Yup.. Try lah.. Tak rugi.... huhu...

    BalasPadam
  3. sedappp murahh.. bukan senang nak dapat kat area citu... thx boleh g..

    BalasPadam
  4. Mas yana: Yup, welcome.. Selamat mencuba.. huhu

    BalasPadam
  5. Winnie...Entri yg sgt membantu... Tenkiu..alhamdulillah

    BalasPadam

Segala post adalah hak milik Saya Winnie. Sila comment yang bagus-bagus. Jangan memaki hamun. Datang nak baca, dipersilakan, jika xsuka baca sila golek balik ke tempat asal anda. Kerjasama anda amat dihargai. Terima Kasih.