Lazada Giveaway 5X RM100 vouchers : Top 5 Item Nak Beli

1/30/2015 08:30:00 PG Saya Winnie 3 Comments

Tengok-tengok Facebook nampak page ni open blogger contest !!



So sa join terus lah, so apa item yang sa nak beli dari Lazada? Actually banyak juga benda nak beli, but sa narrow down benda yang sa rasa penting saja la. Duduk tengok website Lazada tengok barang-barang dijual.

Ini lah Top 5 item sa nak beli dan apa sebab sa nak beli :


1. Classic Pooh Baby Cloth Gift Set
First my best friend, dia dh lahir new born baby. Sa kena jemput ke dinner sempena baby yang baru lahir dah full moon. Well, since kebelakangan ni, "miskin" so tiada hadiah untuk dia. Kawan sa yang paling baik dalam dunia. Endless tuk cerita. Sebab bila sa dalam keadaan susah dia tolong sa. Itu lah kawan sejati. Pada dinner malam tu, sa cuma mampu tolong dia ambik gambar dia dengan baby dia atas permintaan dia masa dinner tu hari (jadi Photographer).  So kalo menang memang nak beli ni lah, ada "Winnie the pooh" nama trade mark sa.. huhu... so bila baby pakai baju ni, dia akan ingat auntie yang bernama winnie. Haha..  Oh ya, sa tidak pakai tudung masa pergi tempat dinner kawan, bila dh convert nanti baru pakai, tapi dh prepare juga diri, pakai baju yang tutup peha, dan lengan. Cuba teka mana saya?




2. Muslim Wear
Dah memang amoi macam sa ni pelik cikit, nak juga beli baju muslimah.. huhuhu..Sa suka tengok baju muslimah, cantik dipandang, Sebenarnya, dalam almari sa sendiri, dah ada 2 dress muslimah, yang sesuai sangat tuk pergi dinner, Tapi terasa juga nak tambah koleksi sendiri. Tudung pulak dah beberapa sa beli, simpan, huhu.. Sampai suatu masa nanti akan sa pakai dan guna setiap hari.. Kalo ibu sa pulak suka beli kasut, belum pakai dah beli, dan simpan. Nampak cantik jer tengok...



3.  Magnetic Eye Care Massage
Wanita bukan saja harus jaga penampilan, kena juga jaga kesihatan, terutamanya mata kita. Dh la sa selalu duduk depan laptop jer. Last semester exam, study sampai pagi tidak tido, end up biji mata  jadi merah, dan muncul "panda eye" Macam gambar ni: 



4. Make-up Brush
Sa suka bermake-up, tapi berus make up sa ni beli murah-murah dari stationery. Huhu.. lawak kan? Betul, sa beli berus yang budak guna untuk mewarna punya.. xpercaya? Nah tengok sendiri.



5. Manual Pancake Machine
Kenapa sa nak beli ni? Sebab sa suka buat pancake bila rasa lapa ja sa akan buat, tapi selalunya sa guna garpu kacau tepung. So penat tangan. Huhu.. Ini hasil sa buat semalam. Sa buat banyak-banyak, so family sa boleh makan sekali... 


Tarikh penyertaan adalah  27th January 2015- 28th February 2015
So sesiapa nak join contest boleh rujuk facebook page ini ShopCoupons

You can check out the products at Lazada

This post is an entry for the ShopCoupons Blogger contest. Being hosted by ShopCoupons.

Lazada vouchers sponsored by Lazada Malaysia.

3 ulasan:

  1. adoi...seriously...guna make up brush for colouring..huhu..might be too hard for skin..ish3..memang pelik tapi benar niiiiiiiiiii..huhu

    Phone Aku Dari Zaman Dulu Sampai Sekarang

    BalasPadam

Segala post adalah hak milik Saya Winnie. Sila comment yang bagus-bagus. Jangan memaki hamun. Datang nak baca, dipersilakan, jika xsuka baca sila golek balik ke tempat asal anda. Kerjasama anda amat dihargai. Terima Kasih.