Pengalaman ke Labuan Dari Sabah Part 1

10/29/2015 01:02:00 PTG Saya Winnie 2 Comments

    
Mana nak start ehh? Ok, start dari penggunaan transport dari Sabah ke Labuan, ada 2 alternatif, salah satu naik feri 3 jam dari Sabah Jesselton pelabuhan sampai terus ke Labuan, Tapi sa tak nak peruk dalam feri, sebab peruk dalam rasa nak mabuk laut, maklum lah, xdapat hirup udara luar, duduk dalam ja, kalo ombak kuat, nahhh habis la otak berpusing.. Huhuhu.. Alternatif kedua, sa lebih suka naik bus 2 jam lebih, sampai lah ke Menumbok, daerah kecil di Sabah. Bus station menumbok terletak dekat Mahkamah Negeri Sabah, Bersebelahan dengan KFC. Tambang cuma RM15 kalo nak minta diskaun lah, Harga asal RM18 sudah sekarang.



Lepas tu, naik bus sampai lah terus ke menumbok selama 2 jam lebih, turus terus sampai menumbok pelabuhan jeti, Besar feri.. feri yang bileh muat kenderaan, cuba teka harga ticket untuk penumpang ja? Kalo kenderaan tuh tak tw lah.. Sa bayar ticket cuma RM2.50 jer !! Dulu RM5... Huhu..
Tapi sebelum naik feri, kena bayar dahulu cukai, RM1.50. So jumlah one way ke Labuan ni cuma RM19 !! 

Best !!! Berbanding dengan naik Feri 3 jam peruk di dalam tuh, RM45.

Paling best sekali bila kita malas tengok tayang movie disiarkan di dalam feri, boleh kita kuar tengok laut dan hirup udara luar..  

Okeh sampai sini jelah, sambung cerita selanjutnya di part 2. 

2 ulasan:


  1. Assalamualaikum...

    Kami menyediakan perkhidmatan sewa kereta dan homestay di Kota Kinabalu pada harga paling murah

    1. Viva RM90
    2. Myvi RM120
    3 Saga RM120
    4. Alza RM140
    5. Exora RM150
    6. Avanza RM170
    7. Vios RM180
    8. Urvan RM230

    Homestay RM100.00 semalam

    Hubungi sy Raziman utk pertanyaan lanjut 0129600702
    0129600702 (Whatsapp)

    BalasPadam

  2. Assalamualaikum...

    Kami menyediakan perkhidmatan sewa kereta dan homestay di Kota Kinabalu pada harga paling murah

    1. Viva RM90
    2. Myvi RM120
    3 Saga RM120
    4. Alza RM140
    5. Exora RM150
    6. Avanza RM170
    7. Vios RM180
    8. Urvan RM230

    Homestay RM100.00 semalam

    Hubungi sy Raziman utk pertanyaan lanjut 0129600702
    0129600702 (Whatsapp)

    BalasPadam

Segala post adalah hak milik Saya Winnie. Sila comment yang bagus-bagus. Jangan memaki hamun. Datang nak baca, dipersilakan, jika xsuka baca sila golek balik ke tempat asal anda. Kerjasama anda amat dihargai. Terima Kasih.