Technology 90an yang Anda tidak perlu lalui lagi

9/25/2014 06:34:00 PTG Saya Winnie 0 Comments


Mash ingat kah anda handphone dahulu tidak mempunyai internet ? 
Dan masih ingat kah anda handphone yang kecik tu?







So mana satu handphone yang masih simpan kt rumah? 

Tentu lah masih ingat, kalo anak yang lahir pada 2000an ni pasti tidak tahu benda ni. 
Handphone yang paling tahan lama.
Biar dihempas , dilempar pun tidak rosak. 
Bukan macam Phone changgih macam sekarang..
Jatuh cikit dh hang trussss.

Kalo nak tengok video dulu kena beli tape dia yang besar macam ni.. 

Sekarang, xpayah beli tape dh, online je terus atau download movie tengok sendiri. 


Hah, satu lagi, dulu kena beli ni floppy disk, kalo nak save sesuatu..kan kan kan...? 
Sekarang xpyh, ada pendrive sudah.. 
Masih ingat lagi harga satu floppy disk ni RM1 dulu.. Huhuhuh


Kalo main game plak dulu ada ni.. macam gameboy la..


Sekarang dh xmain benda nih. Budak kecik masih bayi lagi main Smartphone, tablet touchscreen
Macam budak ni

Semua benda dh makin canggih sekarang nih.. 

Kalo awak semua perasan la kan, dulu orang bawa handphone besar, lepas tu tukar plak jadi makin kecik handphone. Lepas nih sekarang phone canggih touch screen pun sama, dari kecik jadi besar Macam tu Samsung S2, Samsung S3, Samsung S4,. 

Kereta pun sama juga, dulu kereta dh macam2 tukar, ada yang hybrid lagi, ada yang kereta tidak perlu isi minyak guna solar..  

Lagi 50 tahun akan datang xtw dh apa yang akan kuar.. 
Mungkin suatu hari nanti kereta berterbang dh...

Macam ni..


Dunia technology semakin maju...
Kita pun kena maju juga..Dari segi Mental dan Fizikal. 

Sampai sini jelah, Sekian. 


Sumber dari :Says.com

0 ulasan:

Segala post adalah hak milik Saya Winnie. Sila comment yang bagus-bagus. Jangan memaki hamun. Datang nak baca, dipersilakan, jika xsuka baca sila golek balik ke tempat asal anda. Kerjasama anda amat dihargai. Terima Kasih.