Kristian Kanibal Makan Daging Manusia Umat Muslim-Amaran Membimbangkan

1/21/2014 07:43:00 PTG Unknown 0 Comments


Menurut wartawan BBC,
Lelaki itu memperkenalkan dirinya sebagai ' anjing gila ' atau Mad Dog - nama sebenar Ouandja Magloire - kepada Associated Press jurugambar yang mengambil gambar di Bangui pada hari Ahad. Beliau juga dilaporkan telah makan sebahagian daging manusia.

Agensi BBC turut melaporkan sebab dan motif bunuh secara kejam oleh Ouandja Magloire (Mad Dog). Beliau memberitahu BBC serangan yg makan daging manusia adalah sebagai membalas dendam untuk kematian isteri yang sedang hamil , kakak ipar dan anaknya. Menurut Ouandja Magloire: "Mereka rosak pintu dan memotong bayi saya pada separuh. Saya berjanji saya akan membalas dendam saya,"
Sekumpulan lelaki heret mayat lelaki Muslim tersebut di Bangui, Central African Republic.Sekumpulan lelaki mengibarkan parang dan pisau untuk mengancam orang Islam di Bangui.
Boleh tengok video di sini : Video
Dunia semakin terbalik dah...Jadi tidak bertamadun. Well, sudah balas dendam, hati entah belum pasti lagi tenteram. Betul x?

So ingat-ingat la, tidak kira la sesuatu perkara tu besar atau kecik. Bunuh orang lain untuk balas dendam, tidak akan jadi aman di masa akhirat nanti.. Sekian.

Sumber dari : BBC News


0 ulasan:

Segala post adalah hak milik Saya Winnie. Sila comment yang bagus-bagus. Jangan memaki hamun. Datang nak baca, dipersilakan, jika xsuka baca sila golek balik ke tempat asal anda. Kerjasama anda amat dihargai. Terima Kasih.